6 Temmuz 2010 Salı

adanaspor sözlüğü


yedinci sayfa

Ali Osman Renklibay: Taraftarın protestosuna kızıp formayı yere atan bir hafta sonra taraftarın karşısına çıkıp formayı öpen futbolcu. Adanaspor’da oynarken orta sahadan Fener’e attığı golün sayılmayışının sebebini hala anlamayan futbolcu.

Arjantin Köşesi: Arjantin ilk defa kırpık kâğıtları atma işini dünya tribünlerine sokan ülkeyken Adana’da Güney kale arkasında kâğıt kırpıklarını organize bir şekilde havaya atılmasının adet haline getirilmesini sağlayan ve tıpkı Arjantin tribünleri gibi büyük bir coşku yaşanmasında öncü olup böylece Arjantin adını almış olan müstesna bir tribündür.

Bakir Şallak:
hakemin gösterdiği kırmızı karta tepki olarak yüzüne tükürerek Adliyede ifade vermek zorunda kalan futbolcu.

Köksal Mesçi:
Transfer görüşmelerinde yöneticilerin odasına Adananın yolları taştan sen çıkardın beni Adanaspor baştan türküsünü söyliyerek yönetim odasına giren futbolcu.

Osman Güler:
Adanasporda futbolu bıraktıktan sonra güvenlik görevlisi olarak çalışan, futbolculuktaki birikimlerini imar bankta kaybeden futbolcu.

Pele Selahaddin: Zenci ve golcülüğü Pele’ye benzediğinden aldı lakabını.

Timuçin: Fenerbahçe’de iken bir kupa maçında Miliç’i durduramayıp formasını yırtan. Bir yıl sonra da Adanaspora transfer olan futbolcu.

Velkoviç:
Adanasporun kalesini koruyan Yugoslavya’da atıl duran Miliç’i Adanaspora transfer olmasını sağlayan futbolcu.

Yılmaz Özlem: Adanaspor’un 2008–2009 futbol sezonunda 2B’deki kaptanı, yaklaşık otuz beş metreden Demirspor’a attığı golle şampiyonluğu Adanaspor’a getiren futbolcu.

(Derleyen Faruk Acar)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder