5 Temmuz 2010 Pazartesi

adanaspor sözlüğü


beşinci sayfa

Adanaspor: Şimdiki adıyla Türkcell süperliği ikinci sırada kapatan takım.

Adanaspor:
Gol kralı çıkartan takım.

Adanaspor: Kaynak kardeşleri Türk futboluna kazandıran takımdır.

Adanaspor: Zamanında gol kralları çıkarmış; Özer Umdu, Bora Öztürk, dünya karmasına seçilen İsa’yı da bünyesinde barındırmış olan takım.

Adanaspor: Karayılan ve Kamyon Behçet lakaplı futbolcusu olan takım.

Adanaspor: Namaglûp takımlara bu unvanlarını Adana’da kaybettiren takımdır.

Adanaspor: Nerde ne zaman ne yapacağını bilen en iyi taraftara sahip olan kulüp.

Adanaspor: İnter’i Adana’ya, dolayısıyla Türkiye’ye getiren ilk Türk takımıdır.

Adanaspor: “Dünyada amblemine bu kadar uygun bir takım bulunamaz.” Saptamasıyla da anılan takım. İnter maçı sonrası İtalya’nın ünlü spor dergisi Guerino Sportivo’nun manşetten verdiği haber.

Adanaspor Taraftarı: Kendi kalecisine kumbara lakabını takan tek taraftar.

Çamlı Kasap:
Sadece Kalecilerle Uğraşan Taraftardır. Kasap dükkânının adı çamlı olduğu için ona çamlı kasap demişlerdir. Tribünde hep kale arkasındadır o. her iki yarıda da rakip kalenin arkasına geçer ve kendine has sözlerle rakip kalecilerin moralini bozmaya çalışır; onun taraftar olarak işi odur. Hatta 70'li yıllarda oynanan bir Adanaspor-Beşiktaş maçı vardır ki hâlâ eski adanaspor taraftarları Çamlı Kasap'ın yaptığını unutamazlar. Kasap Beşiktaş kalecisi Sabri Dino’nun her iki yarıda da arkasına geçer ve 90 dakika onu çileden çıkarır.

Dilsiz Amigo Yahya: Yahya Adanaspor'un o döneminde seyirciyi coşturan renkli bir kişiliktir. Dilsizdir; bu da Adana’ya ve Adanaspor'a has bir durumdur sanki.. Rakip takıma “zort çekmesiyle” tanınır...

Hababam Sınıfı: Filmin tombul oyuncusu olan Domdom tarafından“Akdeniz’in en güçlü takımı Adanaspordur hocam.” Repliğinin söylendiği film…

Joahim Löw: Bugün Alman milli takimini çalıştıran Löw bir zamanlar Adanaspor’un antrenörü olan kişi. Berthold’u Adanaspora getirmiş ve epey eleştirilmişti.

Miliç: Bir zamanlar öce Adanaspor’da sonra Beşiktaş’ta futbolculuk ve yine önce Adanaspor’da sonra Beşiktaş’ta teknik direktörlük yapan efsane isim… Tam adıyla Dorde Miliç…

Tantana Kemal: Enteresan amigolarındandır Adanaspor’un. Tantana Kemal 150 kilodur. Taraftarı coşturmak için ters parende atar. Maçın gidişatıyla ilgili olmayan bir anda tantana birden parende atar, tribünde bir dalgalanma ve hareketlenme başlar ki o zamanlar Meksika dalgası falan yoktur.

(Katkı: Faruk Acar, Nadir Yılmaz, Ahmet Parlak, Özhan Şan, Mahir Alev)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder